løfter vægte

Vil du gerne styrketræne, så det både kan ses og mærkes, så kan du gøre det på flere forskellige måder. En af de hårdeste og mest effektive måder at gøre det på er ved at lave vægtløftning.

Det kræver sin mand eller kvinde at løfte på vægte. Uanset om du gør det stående, siddende eller liggende, så giver det solid og muskelopbyggende styrketræning at løfte på vægte.

Gå systematisk fremad

Selv om du nok har store ambitioner i forhold til, hvor mange kilo, du skal have på vægtstangen, så er det nødvendigt at tage udgangspunkt i dit nuværende niveau og så langsomt, men systematisk at arbejde dig op til at kunne løfte nogle tungere vægtskiver.

Det kan ikke nytte noget at springe nogle af træningstrinene over, for der er ikke nogen genvej til at nå de resultater, som du har sat dig som mål at nå. Det kræver mange timers hård træning over en længere periode at komme til at kunne løfte meget tunge vægte og at få nogle mere markerede muskler.

Hvilke muskler træner vægtskiver?

Vægtløftning træner naturligvis overkroppen. Både arme, nakke, bryst og ryg bliver aktiveret, når du løfter noget tungt. Derfor er det vigtigt, at du spænder godt op i hele overkroppen, når du løfter på vægte.

Hvis du laver stående vægtløftning, så bruger du også din underkrop meget. Det er i dine ben, at fundamentet for løftet og for balancen ligger. Stående vægtløftning er således en allround træningsform.

Alle kan træne med vægtskiver

Uanset om du træner med mindre håndvægte eller med de helt store vægtstænger, så vil du kunne gøre det på det niveau, du nu er på.

Har du kun lidt styrke, og er du ikke særlig stærk, så kan du sagtens træne derfra, hvor du er. Er du derimod meget veltrænet, så vil der også stadig være fremskridt at gøre for dig. Enhver kan træne med vægte samt vægtskiver og blive endnu stærkere. På netstjernen kan du se flere gode bud på, hvordan du bedst holder dig i god form.

Træn på et niveau, der passer til dig, træn enten derhjemme eller i træningscenteret, og øg din muskelstyrke og din muskelmasse ved at træne med vægtskiver. Alle kan træne, og alle kan forbedre sig.

Din øvrige træning

Ensidig træning er ikke så godt. Det er bedst, hvis du får trænet hele kroppen igennem i stedet for kun at have fokus på en mindre del.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *