Vil du gerne i gang med at cykle sådan for alvor, kan det være en smart idé at gøre det efter et cykeltræningsprogram. Mest af alt så du har nogle pejlemærker, du kan følge, og så du er klar over, hvor lang tid det kommer til at tage. Det handler nemlig om at finde det helt rigtige punkt mellem at give sig selv 100% og samtidig ikke køre sig selv i sænk. Og hvem er bedre til at strikke et sådant program sammen end dig selv?

Lav et program

Når du skal lave et program, er det først og fremmest vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvad du træner op til. Skal du kunne køre 30, 50 eller måske 100 kilometer? Og hvor lang tid skal det tage – 4 uger, 3 måneder eller et halvt år? Når du har det nogenlunde på plads, kan du gå i gang med at gøre det overskueligt for dig selv.

Det kan du for eksempel gøre ved at indkøbe flere forskellige kontorartikler, som kan gøre planlægningen nemmere for dig selv med en tavle. Du kan online finde tavler, der passer til din plan og dit hjem, hvad enten det skal være glasfiber eller en helt almindelig opslagstavle. Samtidig kan du finde tusser, post-it-sedler og meget andet, som du kan bruge til at få lavet den perfekte plan for dit cykeltræningsprogram.

I forhold til selve programmet er det vigtigt, at du laver ét, du ved, du kan følge. Pres dig selv i både længder, intensitet og stigninger, men ikke så meget, at du giver dig selv skader. Husk også at restituere, både når du er af sted på længere cykelture, men også på den måde at du ikke tager de hårde cykelture hver dag. Det kan din krop ikke holde til. Så træn for eksempel hårdt i tre uger, og hold så en hel uges fri.

Følg programmet 100%

Det er også vigtigt, at du laver et program, som du kan følge, og som du har lyst til at give dig i kast med. For at du er sikker på, at du holder dig selv til ilden, kan du gøre lidt forskelligt. Du kan blandt andet føre en simpel træningsdagbog, så du hele tiden kan følge med i, hvordan det går, og hvordan du har det. Det kunne for eksempel også være én af de kontorartikler, du kan finde online, som en helt almindelig notesblok eller en kalender, som ofte er billige, fordi mange kontorer bruger mange af disse.

 

Planlæg også gerne ture ud i landet. Når du kigger efter kontorartikler til din planlægning som post-its og notesbloke til din træningsdagbog, så få også fat i et landkort. På den måde kan du få det sjovt med at planlægge de lange ture ud i landet, når du skal ud og køre de helt lange ture. På den måde bliver det omkring selve cyklingen også sjovt, og så kan du finde begejstringen frem omkring det på dage, hvor du måske ikke lige har lyst til at hoppe på cyklen. Få gang i dit cykeltræningsprogram med kontorartikler allerede nu og kom ud og nyde det gode vejr.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *