Svømmebriller
Svømmebriller af god kvalitet er et must til dig, der nyder at svømme baner i svømmehallen eller bade i havet. De rette svømmebriller beskytter mod vand, svie og ubehag i øjnene. Men når det kommer til at vælge de rigtige, kan det føles som lidt af en jungle. Udvalget er stort og meget varieret. Her får du en guide til, hvad der er værd at lægge vægt på i din søgen efter gode og solide svømmebriller.

Klart og dugfrit udsyn

Ubehaget ved dug og ridser i svømmebrillerne kan heldigvis godt forebygges. I beskrivelsen af nogle svømmebriller kan du støde på ordene ’anti-dug’ og ’anti-ridser’. Det betyder, at brillerne er behandlet med midler, der fjerner dug og mindsker risikoen for skrammer på glassene. Svømmebriller med stort udsyn er anbefalelsesværdigt, for de gør det let at orientere sig i vandet. Stort udsyn kan give tryghed til børn og nybegyndere, men er et også gavnligt for konkurrencesvømmere. Konkurrence- og træningsbriller med stort udsyn gør det lettere at se konkurrenterne. Specielt hvis udsynet er 180 grader. Hvis svømmebrillerne skal bruges udendørs, er det en god idé at sikre sig, at glassene er UV-beskyttede. UV-beskyttelse forhindrer solens stråler i at skinne igennem glasset. Du risikerer ikke at skade dine øjne. Farvet glas på solbrillerne kan også anbefales til dig, der svømmer i solskin. Det farvede glas skærmer mod skarpt lys.

Holdbare og justerbare svømmebriller

Holdbare stropper er naturligvis også af stor vigtighed. Der ses stor kvalitetsforskel i stropper på svømmebriller. De skal gerne være slidstærke og materialet strækbart. Gummi eller silikone er gode, elastiske stropmaterialer. Stropperne har stor betydning for pasformen på svømmebriller. Det er praktisk, at stropperne kan reguleres i længden efter behov. På den måde kan du nemt gardere dig mod, at de strammer eller sidder løst, hvis de giver sig. De fleste svømmebriller er udstyret med justerbare stropper, men det er en god idé altid at sikre sig, at det er tilfældet. Størrelsen på svømmebriller kan også justeres ved hjælp af ekstra næsebroer. Du kan finde både faste og justerbare næsebroer. Den faste næsebro har fleksibelt materiale, som gør den komfortabel. Den justerbare næsebro gør det let at tilpasse brillerne, så de passer. Du kan finde svømmebriller, hvor ekstra næsebroer i forskellige størrelse hører med. Du kan også købe dem separat.

Blødt materiale om øjnene

Blødt materiale på svømmebrillerne kan forhindre, at de generer og irriterer området omkring øjnene. Samtidig gør materialet, at brillerne bliver mindre mærkbare at have på. Gummi, skum og silikone er populære valg af materiale. De føles alle tre rare mod huden og sikrer en behagelig og naturlig pasform. Gummi, skum og silikone er solide materialer, der holder længe og kan holde til det meste. De ovenstående retningslinjer kan hjælpe dig til at få en perfekt svømmeoplevelse. God fornøjelse med at finde de rette svømmebriller til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *