Det er de senere år blevet mere og mere almindeligt, at bruge cyklen til sin sport. Cykelklubberne rundt om i landet får flere tilmeldinger, og flere og flere motionsløb for cykelentusiaster ser dagens lys. Måske er det Tour De France eller nogle af de andre store klassikere, der skyldes den større interesse for sporten, eller også er det, at man kan gøre det simpelt, og når det passer ind i dagens program.

Cykling som sport behøver ikke kun være for de øvet og de professionelle. Man kan sagtens bruge cyklen som motionsform, også selvom man kun har sin egen hverdagscykel til rådighed. Det handler blot om kilometer og tempo. Med cykling som motionsform får du mange udfordringer, og du kan altid gøre sporten mere kompliceret. Hvis du starter på landevejen med din egen cykel, kan du udfordre dig selv på sigt med mountainbike i skoven. Mulighederne er uendelige, og sammensætningerne ligeså.

 

Cykling for alle

Mange tænker ikke på cyklen, som en motionsmulighed. Men der skal ikke meget til, før du bliver udfordret på dine evner på en cykel. Det er måske let nok, at cykle til og fra arbejde uden de store fysiske udfordringer, men sættes tempoet op eller inddrages en større bakke, skal pulsen nok komme på arbejde. Cykling som motionsform er derfor for alle, og man kan deltage på det niveau, man nu engang magter. Der er derfor også altid mulighed for fremgang og positive oplevelser ved sporten.

Cykling er altså ikke kun for de professionelle eller øvet ryttere. Alle kan deltage. Hvis du melder dig ind i cykelklub får du flere udfordringer og et kammeratskab, som kun kan sættes pris på. Hvis du hellere ønsker dine cykelture, som et pusterum fra hverdags stres og jag, så er det kun dørtrinet derhjemme, som stopper dig. Frem med cyklen og ud og nyd naturen. Det kan kun anbefales, at bruge cyklen som sport, men også som transport til og fra arbejde, kan lidt ekstra motion hurtigt sniges ind i hverdagen. De fleste tænker slet ikke over, at de motionerer, når de tager cyklen til og fra deres arbejdsplads.

cykling
cykling

 

Råd og vejledning ved cykling

Cykling som sport kræver meget vedligeholdelse af din cykel. Det meget udstyr, som er på alle cykler kræver, at man passer på det og vedligeholder det. Som ny i cykelsporten kan det være en udfordring, at finde hoved og hale i alle delene, samt hvordan man passer bedst på det dyre udstyr. På cyclingshop.dk kan du finde artikler, samt tips og tricks til, hvordan du passer bedst på din cykel. Hjemmesiden har desuden en lækker webshop, hvor du kan købe alt i udstyr til dig og din cykel. Dette indebærer blandt andet cykeltøj, hjelme, cykelcomputere og meget andet til dig. Til din cykel fås de fleste reservedele, så du kan holde din cykel ved lige i mange år. Sporten kan godt være dyr, hvis man ikke passer på sin cykel, men med cyclingshop.dk har du muligheden for, at din cykel altid er klar til brug, og ikke behøver udskiftes før om mange år.

Er du ude og cykle længere ture, eller på cykelferier, kan en power bank være en god idé, så din smartphone (som også virker som GPS), kan holde strøm i længere tid. Du kan se et stort udvalg af power banks på batterystore.dk.