e-sport

Efter et hårdt træningsprogram på landevejen eller på spinningcyklen i fitnesscenteret, kan det være på sin plads at kunne læne sig lidt tilbage og slappe af. Men dette er dog ikke ensbetydende med, man ikke samtidig kan dyrke sport. En nyere og lidt anderledes sportsgren er begyndt at vinde frem i folks hjerter hos især den yngre generation. Nemlig computerspil hjemme fra værelset.

Det lyder måske ikke som en klassisk sportsgren, men er gennem de seneste år blevet mere og mere anerkendt blandt både store og små, og har i dag store turneringer over hele verden.

Nu kan du dyrke sport hjemme fra sofaen

År tilbage var det spejder, ridning eller fodbold, de fleste valgte at slutte sig til. Her handlede det om at komme ud og få rørt sig, få vind i håret og frisk vind i lungerne. I dag ser det noget anderledes ud, når man skal til at vælge, hvilken sportsgren, man vil kaste sin lid over.

De seneste år har computerspil vundet frem i stor stil – og ikke blot på fritidsbasis i weekenden, men som en anerkendt sportsgren inden for den professionelle verden.

Mange har altså valgt at stille cyklen fra sig og i stedet placere sig foran skærmen derhjemme. Modsat eksempelvis cykling, er computerspil ikke ligefrem noget, man kommer i god form af. Til gengæld ytrer mange af de, der dyrker e-sporten, at det i lige så høj grad en en social aktivitet, som hvis man går til fodbold, spejder eller er på et mountainbikehold. Her er det bare ikke det fysiske møde med folk, der bliver vægtet højest, men kommunikationen gennem computeren.

En anerkendt sportsgren på verdensplan

Det er ikke blot de, der sidder hjemme i stuerne og spiller, der mener, at spil af computerspil er en sportsgren. Ligefrem har det fået navnet e-sport, og er tilmed blevet en sportsgren, hvor man har mulighed for at løbe afsted med pokaler. I e-sport afholdes der også VM, som følges nøje af mange. Ikke blot de, der selv sidder bag skærmen, men i lige så høj grad for folk, der blot synes det er spændende at følge med i computerspils-verdenen på sidelinjen. I mange kredse er VM i e-sport derfor mindst lige så stort og vigtigt, som eksempelvis Tour De France eller VM i fodbold.

Computerspil for enhver smag

Der findes et hav af forskellige computerspil, man kan kaste sig over, hvis man ønsker at dyrke e-sport. Her er altså noget at komme efter for enhver smag.

Hvor mange vælger at hoppe med på Counter Strike bølgen, der har kørt i mange år, er en del fra den yngre generation i stedet blevet fans af det lidt nyere Fortnite.

Der er altså ikke en grænse for, hvilke spil der hører under e-sport verdenen, og i dag findes der store konkurrencer inden for stort set alle former for computerspil, uanset hvor i verden man er placeret, hvilken alder man har og hvilken type computerspil man har valgt at kaste sig over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *