Hver eneste sommer bliver verdens mest kendte cykelløb afholdt. Et løb, som mange folk forbinder med hygge foran tv’et på en lun sommerdag, hvor man ser rytterne kæmpe sig op ad de stejle bjergsider, og ser dem suse ned af de lange strækninger på den anden side af bjerget. Mange folk er vokset op med Tour de France som en del af deres barndom og har mange minder forbundet med de legendariske løb, som er rullet over tv-skærmene de sidste mange år.

 

Et gammelt cykelløb i verdensklasse

Det legendariske løb Tour de France løb for første gang af stablen tilbage i år 1903. Dengang var det selvfølgelig ikke et lige så stort løb, som vi ser her i dag over 100 år efter det første løb. Dengang blev løbet lavet for at sælge flere eksemplarer af den franske avis L’Auto. I dag er Tour de France en verdensomspændende sportsbegivenhed, hvor der deltager personligheder fra mange forskellige lande, som alle cykler for professionelle cykelhold, der alle kæmper om at vinde hele løbet.

 

Tour de France er sammen med Giro d’Italia og Vuelta a España en del af Grand Tours. Her er det tre-uger lange løb i Frankrig det længste samt ældste af de tre Grand Tours. Le Tour de France afholdes hvert år i juli, og er blevet afholdt hvert eneste år siden dets start i 1903 – lige med undtagelse af under den første verdenskrig i 1915-1919 og under anden verdenskrig i 1940-1947.

 

Både for professionelle og amatører

Det tre uger lange løb køres af mandlige ryttere, og det har mange tilhængere over hele verden. Når man tænder for fjernsynet en lun sommerdag for at se de sidste 50 kilometer af en etape, kan man ikke undgå at se de mange tilhængere af løbet, som følger deres helte på landevejen, hele vejen langs etapens strækning. Her kan man opleve turister som har klædt sig ud i diverse kostumer for at tiltrække sig opmærksomhed, eller for at vise hvilket hold de støtter, eller hvilket land de støtter! Tusindevis af flag bliver viftet rundt for at vise støtte til de hårdt prøvede cykelryttere, som kæmper sig op ad de stejle bjergsider i et tempo, hvor de færreste af os alligevel vil kunne følge med!

 

Tour de France er dog ikke kun for de professionelle sportsfolk. Mange cykelsportsentusiaster tager selv den berygtede tur rundt i de franske alper og på de franske landeveje, når etaperne er kørt. Nogle gør en familieferie ud af det, og får den måde oplevet Tour de France følelsen på egen krop. Andre tager derned med deres respektive amatørcykelhold og oplever Tour de France følelsen som et rigtigt hold, hvor nogle rytter har bestemte kompetencer, og hvor man sammen klarer de hårde distancer med opmuntrende ord og klap på skulderen.

Cykelløb

 

Når der i juli måned afholdes Tour de France tiltrækker det massevis af turister. Mange familier fra Danmark har Frankrig som en foretrukket feriedestination, og for mange er det en stor oplevelse at komme til at opleve en af tourens etaper på tæt hold. Selvfølgelig er det også hyggeligt at følge med i touren hjemme fra sofaen, men det er en helt anden følelse, man står med, når man selv står midt i kampens hede og ser de professionelle cykelryttere suse forbi i hastig fart. Det er et sus at opleve folk, der er så dygtige til deres sport og især til Tour de France, hvor man virkelig kan få lov til at opleve verdenseliten på nært hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *