Person sover i seng med fødderne ude

I de seneste par år er Danmark – og faktisk det meste af verdenen – blevet ramt af en sand fitnessbølge. Og med denne nye trends, som lokker rigtig mange mennesker til fitnesscentrene, opstår der også mange myter. Disse handler om, hvordan man skal træne, hvilke øvelser der er bedst, hvad man bør spise og meget andet.
Men én ting, som der ikke bliver talt meget om, er søvn. Søvn er dog en af de allervigtigste komponenter, hvis du gerne vil have succes med din træning.

Derfor er søvn vigtigt for din restitution

Restitution er et begreb, der dækker over den tid, som musklerne skal bruge til igen at være klar til træning. Hvis du ikke husker at restituere, så vil dine muskler ikke kunne vokse, da de ikke får tid til at genopbygge sig selv.
Der er forskellige typer af restitution, og der er forskellige ting, du kan gøre for at gøre din restitution mere effektiv.  Den mest effektive restitution sker, når du sover. Og netop derfor er søvn en essentiel del af dit arsenal, når det kommer til at opbygge mere muskelmasse.

Men hvordan kan du så være sikker på, at du får en god søvn? Det første, du bør gøre, er at kigge på forskellige sengetilbud. Hvis du finder et godt sengetilbud, kan du nemlig købe en rigtig god og behagelig seng til billige penge. Med en god seng vil du nemlig både opnå en bedre søvn, og du vil hjælpe din krop med at restituere.
Hvis du leder efter et sengetilbud, så kan du se nogle vildt gode tilbud her.

Hvad kan du ellers gøre? Kost som krav for succes med din træning

Søvn er det første krav for succes og effektiv opbygning af musklerne. Men hvad er så et andet krav? Måske giver de sig selv – det handler om kost.

Lav en kostplan

Nogle oplever, at de ikke opnår de rette resultater, selvom de træner hårdt og sover godt. Hvis du besøger træningscenteret 5 gange om ugen og træner virkeligt hårdt, men ikke opnår nogle synlige resultater, så bør du nok tage et kig på dine kostvaner.
Mange eksperter er citeret for at sige, at muskler bliver bygget i køkkenet. Og det er delvist sandt. Ligegyldigt hvor meget du træner, er en god kost nemlig en nødvendighed for at opnå dit mål. Her er to eksempler:

  • Hvis du gerne vil tabe dig

Hvis du gerne vil tabe et par kilo, skal du altid være i kalorieunderskud. Og det kan du kun være, hvis du balancerer mængden af træning med mængden af mad, du indtager. Dette fænomen kendes i fitnesssprog som ”cutting”.

  • Du vil gerne opbygge større muskler

Hvis du gerne vil opbygge mere muskelmasse, skal du altid være i kalorieoverskud. Som mand vil du ofte skulle indtage cirka 500-1000 kalorier mere end dit ligevægtsindtag. Dette fænomen kaldes også ”bulking” inden for fitnessverdenen.