Som med alt andet tøj, kan det være svært at finde den rette størrelse. Når man skal finde cykeltøj, er det dog rigtig vigtigt at finde det rette, da de mange km på cyklen i tøj der er for småt eller for stort, ikke er til at holde ud.

Derfor er det en god ide, at få fat i det rigtig cykeltøj fra en start. Herunder vil vi komme ind på de ting, vi mener du skal have når du begynder på landevejscykling eller mountainbike. Artikel er skrevet i samarbejde med Billigsport24.dk, som bl.a. sælger cykeltøj. Se deres udvalg ved at klikke her.

Cykelsko

Er måske ikke en del af cykeltøjet, men er en vigtig del af cyklingen. Man kører tit og ofte med klikpedaler og specielle cykelsko, og det er vigtigt disse passer. Cykelsko er noget af det der varierer mest i størrelsen af alle typer af sko, og derfor kan det for mange være svært at få fat i et par i den rigtige størrelse fra start, i sær hvis man køber brugt på DBA eller lignende, eller man køber nye over nettet.

Du kan finde beregnere og størrelsesguides på nettet til de fleste sko, og det kan være en god ide at bruge disse og så måle sin fod korrekt. På den måde sikrer du dig at den sko du køber, har den rette størrelse.

cyklist

Cykeltrøjer

Når man skal på længere cykelture, skal man også have en ordentlig cykeltrøje. En god cykeltrøje er svedtransporterende og ikke tung at have på. Derfor er det også vigtigt at vælge den rette størrelse. Køber du online er det igen en god ide at bruge nogle af de offentlige størrelsesguides du kan finde – ellers er der flere online shops der har chat funktionen eller på anden måde support. Det kan være en god ide at høre dem ad, hvis du skal have hjælp til noget. Langt de fleste gange er det meget kompetente, og har stor indsigt i hvordan cykeltrøjer og tøj generelt skal sidde på dig. Se desuden årets officielle Tour De France cykletrøjer her.

Cykelbukser

Er vigtige at få i den rette størrelse. Når man skal sidde så mange timer på sadlen, er det vigtigt at bukserne passer og at de er bygget til det store slid der er på dem. Derudover skal de kunne tåle at blive smurt, så du ikke får siddesår. Træner du hele året rundt, skal du naturligvis både have lange og korte bukser, så du har muligheden for at cykle uden at fryse.

Køb af cykeltøj i en butik, er naturligvis lettest. Der kan du prøve tøjet inden du tager det med hjem. Det er også den dyreste metode, og er du ny i faget og ikke sikker på om du kommer til at dyrke det på fast basis, kan det være en ide at finde noget billigere cykeltøj og udstyr. Her kan det være en god ide at kigge på nogle af alle de netshops, der tilbyder cykeltøj. Her er det tit og ofte cykelspecialister der har bygget shopsne, og de kan derfor give dig meget bedre rådgivning – og derudover har de muligheden for at give bedre priser.

Er du en af dem der er hoppet med på øko-bølgen, findes der naturligvis også cykeltøj i specielle, naturlige materialer. Læs meget mere om disse på Naturligeprodukter.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *