Tour de France

Cykelrytterne i Tour de France har alle en imponerende fysik, og hvad der er gældende for dem alle er, at cykelsporten er deres livsværk. De brænder for cykelsport og for at køre det her vilde løb. Tour de France er for mange cykelryttere den begivenhed, som der arbejdes hen imod i løbet af sæsonen. For mange af rytterne bliver deltagelsen i Tour de France ikke kun til en engangsforseelse, men nærmere noget de bliver ”afhængige” af og derfor deltager de i det legendariske løb mange gange og ofte mange år i træk.

Desværre har man over de seneste år opdaget, at mange cykelrytter har benyttet sig af doping i forbindelse med deltagelse i blandt andet Tour de France. Den mest fremtrædende er nok Lance Armstrong, som formåede at vinde Tour de France hele syv gange. Da han i 2012 blev afsløret i at have benyttet sig af doping, blev han dog frataget samtlige af sine titler og bortvist fra cykelsporten livsvarigt. Flere danske cykelryttere er også blevet beskyldt for brug af doping til at forbedre deres præsentation i cykelsadlen, blandt andet Bjarne Riis og Rolf Sørensen. Fælles for de mange dopingbeskyldte cykelryttere er, at de alle havde deres storhedstid i 90’erne, og derfor ligger dopingsagerne efterhånden langt tilbage i tiden, men dog ser man stadigvæk i dag, at nogle ryttere bliver lagt under mistanke for brug af doping.

Byernes by danner ramme om løbets afslutning

Den absolut sidste etape i Tour de France er den, hvor cykelrytterne alle cykler ind i byernes by Paris og ender deres rute ved Champs Elysees – Triumfbuen – hvor vinderen af løbet hædres. Dog er det ikke blot vinderen af løbet, som får opmærksomhed. Udover at få overrakt trofæet og den gule førertrøje for at være vinder af løbet, er det også her at løbets interne konkurrencer bliver afgjort. Det er blandt andet her det bestemmes, hvilket hold der har kørt bedst, hvilken rytter der klarede sig bedst i de berygtede bjergetaper, hvilken ung rytter der har haft det bedste løb samt hvilken rytter der har indsamlet flest point på touren.

Tour de France er forbundet med mange minder og traditioner, som folk holder af at følge med i og gå op i. Næsten alle mennesker har en historie, som de kan knytte til touren, lige meget om det er en personlig historie eller noget de har hørt om touren. Hvad der er fælles for dem alle er, at Tour de France er med til at skabe en følelse af fællesskab og sammenhørighed for de personer, der følger med i det der siges at være verdens bedste cykelløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *