Hvis du har din cykel kært, så er du med garanti også interesseret i at sikre dig, at dens værdi dækkes, hvis det skulle ske, at den bliver stjålet fra din bopæl. Først og fremmest, så bør det gøres klart, at det er noget, der afhænger meget af valget af din udbyder af forsikringen. Det er nemlig forskelligt fra selskab til selskab, hvorvidt de dækker f.eks. ting, der opbevares i et skur eller en carport, der ikke er aflåst eller på anden måde beskyttet, hvilket en cykel oftest er.

 

Der er mange, der tror, at du skal have en husforsikring, hvis du ønsker at sikre dig, at din cykel bliver erstattet af dit forsikringsselskab, hvis den bliver stjålet fra din bopæl. Det skal dog gøres klart, at en sådan forsikring ikke har noget med dit indbo og dine værdier at gøre, hvilket betyder, at det ikke er den rette forsikring, hvis du gerne vil sikre dig, at du får udbetalt et beløb svarende til din cykels værdi, hvis der er nogle, der mener, at de skal fjerne den fra din bopæl.

 

Hvilken forsikring skal jeg så vælge?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at den bedste løsning er, at finde en god indboforsikring. Der er mange danske selskaber, der udbyder denne type af forsikring (faktisk er den fundamentet for de fleste forsikringsselskaber). Det er også noget, der betyder, at du med garanti også vil kunne finde frem til en god forsikring, der kan dække værdien af din cykel, hvis den bliver stjålet fra din bopæl – uanset om du har valgt at placere den inden for eller f.eks. i et skur.

 

I denne forbindelse bør det dog gøres klart, at langt de fleste selskaber har en maksimumgrænse, der lyder på mellem 14.000 kr. og 16.000 kr. Det betyder også, at hvis du har en cykel, der er dyrere end dette, så skal der tegnes en yderligere forsikring eller derimod skal du indgå en aftale med dit forsikringsselskab om, at cyklens fulde værdi dækkes. Samtidig skal du også være klar over, at der er mange selskaber, der har en selvrisiko, du selv skal stå for.

 

Kan min forsikring dække, hvis den stjæles andre steder?

Det er ikke noget, der gør sig gældende for alle indboforsikringer, du kan finde på det danske marked, men der findes dog en række selskaber, der har valgt at øge deres dækning, så du også får dækket din cykels værdi, hvis den bliver stjålet, når du er på arbejde, mens den står opmagasineret eller et helt tredje sted. Det er dog noget, du skal undersøge grundigt, hvis du vil være sikker på, at dit forsikringsselskab altid dækker, hvis din cykel stjæles.

 

Har du en cykel, der har en stor værdi, der overstiger de føromtalte 14-16.000 kr. på markant vis, så er det en god idé, at du tager en dialog med dit forsikringsselskab, så du kan få en særlig forsikring. I denne forbindelse bør det også gøres klart, at der findes forsikringer, der er henvendt specifikt til netop dette formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *