Cyklen er et fantastisk transportmiddel, der kan tage dig fra A til B hurtigt og bekvemt. Derfor er cyklen da også det fortrukne transportmiddel for mange danskere, som bor i de større, danske byer, hvor cyklen virkelig kommer til sin ret, når det kommer til transportløsning. Men udover at være effektiv til at transportere dig rundt i større såvel som mindre byer, er cyklen også en fantastisk motionskilde. Når du cykler motionerer du nemlig på en sund og komfortabel måde, som ikke belaster dine lede særlig meget sammenlignet med andre motionsformer. Derudover får du bevæget flere dele af kroppen på samme tid, og cyklen er derfor både en god motionskilde til folk, der ønsker en sund livstil eller et omfattende vægttab. Derfor kan du med fordel gøre cyklen til din primære motionskilde og supplere din træning med andre motionsformer ved siden af.

 

Vælg den rigtige cykel

 

Hvis cyklen skal være din primære kilde til motion og træning, skal du naturligvis vælge den rigtige cykel. En racercykel er i langt de fleste tilfælde det optimale valg, hvis du ønsker at bruge din cykel til at motionere. Med en racercykel har du nemlig de bedste forudsætninger for at komme ud og træne på bakker og andet terræn, der får benene til at syre og sveden til at dryppe. Med en racercykel får du en meget let og adræt cykel, hvilket er ideelt, hvis du ønsker at motionere på asfalt. Racercykler er nemlig kendetegnet med de smalle hjul, som er optimale til kørsel på landeveje i et højt tempo. Derfor er det også denne type cykel, der bliver brugt under Tour De France og alle de andre stor cykelløb og konkurrencer.

 

Hvis du ønsker at gøre cyklen til din primære motionskilde, er det uden tvivl vigtigt, at du bruger nogle penge på den ideelle cykel. I langt de fleste tilfælde, vil det altså være racercyklen, som kan fås i mange forskellige modeller og udgaver hos diverse cykelforhandlere. Vælg en forhandler, der har godt kendskab til de forskellige modeller som f.eks. netcyklen.dk. Find udvalget her og gå på opdagelse blandt de mange forskellige, fede racercykler.

 

Suppler din træning med andet fitnessudstyr

 

Selvom cyklen er en fantastisk motionskilde, kræver det andet udstyr, hvis du vil træne og holde din krop sund. På cyklen bevæger du hovedsageligt dit ben, og derfor bør du blandt andet fokusere på arme, ryg og core, når du skal supplere din træning. Det kan du gøre ved at investere i træningsudstyr, som du kan have stående derhjemme og benytte et par gange om ugen alt efter dine ønsker til træning og eventuelt vægttab. Køb f.eks. vægtudstyr, så du kan sætte fokus på arme samt en maskine, der fokuserer på mave eller ryg. På den måde supplerer du din motionstræning på cyklen på bedste vis og får rørt hele din krop. Du kan finde meget forskelligt træningsudstyr og motionsudstyr på www.sagatrim.dk, som også forhandler saunaer og dampbade til privaten, hvis du er fristet til at gå all in på træning og velvære.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *